Egypte

2000x gefeliciteerd – kijk live om 14.00

P2210245

Mabruk [mabroek] zeggen we hier in Egypte als we “gefeliciteerd” bedoelen en vaak zeggen we dan zelfs alf mabruk [alfe mabroek]: 1000x gefeliciteerd. Deze week studeren hier aan het Evangelical Theological Seminary in Cairo 52 studenten af. Vanmiddag om twee uur vindt de officiële afstudeerplechtigheid plaats in de grote protestantse kerk in Heliopolis, één van de wijken van Caïro. U kunt deze plechtigheid straks om 14.00 live volgen. Eergisteren hadden we al een informele bijeenkomst met de afstudeerders en gisteren de semi-formele bijeenkomst met de afstudeerders en hun familieleden. Zo was er gisterenavond ook iemand aanwezig om zelfs alfeen mabruk, 2000x gefeliciteerd tegen te zeggen: de moeder van Maurice en Saad, wier zoons dit jaar beide de predikantsopleiding hebben afgerond en vanmiddag het diploma ontvangen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.