Kaaskoppen in Caïro

Kaaskoppen in Caïro

Aanstaande vrijdag komt een groepje jongelui van de HGJB hier voor een week op bezoek in Egypte. “Kaaskoppen in Caïro,” zo noemen ze zichzelf. Prachtige plannen hebben ze: kennismaken met de kerk, cultuur en christenen hier. Maar misschien vraagt u zich bezorgd af: gaat dat wel goed? Dat vreemde Egyptische eten, kunnen ze daar wel tegen? En wat moeten ze daar drinken? Hoe kunnen ze iets kopen of bestellen als ze niet eens Arabisch spreken!

P2200410

Maakt u zich echter geen zorgen. De Nederlandse ambassade in Caïro heeft aan hen gedacht! Pas aan het eind van de koningsdagreceptie van de ambassade werd mij een tasje in de hand geduwd. Thuis kon ik bijna de verleiding niet weerstaan om zelf de inhoud open te maken, maar toen vermande ik mij. Want opeens wist ik het: dit is voor de Kaaskoppen die komen – een pak met, jawel, echte Nederlandse melk.

U ziet het: de eerste avond zullen de Kaaskoppen niets te kort komen! En daarna? Dan moeten ze toch maar Egyptisch eten uit gaan proberen. Of … of …  ze kunnen hun naam eer aandoen en net zo lang de winkels in Caïro afgaan totdat ze ergens gibna góéda hebben gevonden. Wat dat is? Wie het raadt, mag het nog niet verklappen, want dat moeten de Kaaskoppen zelf maar gaan ontdekken …

 

 

Maak een website of blog op WordPress.com