Egypte

Bruiloft ds. Samer Karam en Marian Adly

P2200052

Vandaag hebben hier in Caïro ds. Samer Karam en Marian Adly elkaar het ja-woord gegeven. Ik ken ds. Samer Karam van de jaren dat hij hier op het seminarie de predikantsopleiding volgde, maar hij is ook voor (GZB-)zendingsvrienden in Nederland geen onbekende. Juni 2015 bezocht hij Nederland: op de GZB-dag in Gorinchem werd hij geïnterviewd en de dag erna woonde hij kerkdiensten bij in Polsbroek en Amsterdam. In januari 2016 en januari 2017 ontving hij Nederlandse predikanten een weekend in de gemeente waar hij thans dienst, een plattelandsstad in het Nijldal zo’n 200 km ten zuiden van Caïro.

Alf mabruk, ya Samer wa-Marian!

P2200055

P2200057

 

 

One thought on “Bruiloft ds. Samer Karam en Marian Adly

  1. Dag Willem-Jan,

    Dank je wel voor dit en voorgaande berichten, waarmee je ons voortdurend op de hoogte houdt. Ik herinner me Samer Karam nog goed, en de inspirerende en enthousiaste boodschap die hij had , op de zendingsdag en bij ons in de kerk. Mocht je hem binnenkort nog ontmoeten of contact met hem hebben : breng dan onze felicitaties met zijn huwelijk over en wens hem veel zegen , geluk en liefde voor en van zijn vrouw, mensen en bovenal van God. Onlangs was hier de Zendingsdag , op een nieuwe locatie, een nieuwe datum en vernieuwd programma. Je maakte er al melding van, en jij kon hier dit jar niet bij zijn. het was een mooie dag; inspirerend en bemoedigend. En was goed bezocht! De hele hal zat vol. Dat is altijd mooi. Het thema “God’s werk gaat door”, bemoedigend en hoopgevend, ondanks de trieste constatering dat de kerk – hier in Europa- ook dreigt leeg te lopen. Maar, God / de kerk begint opnieuw! en dat is ook op diverse, en soms onverwachte hoek, te merken! Zo hoop ik dat we hier in Nederland, o.a. sinds en door de verkiezingen, het christelijk geluid en erfgoed openlijk blijven verkondigen en dat ook anderen de waarden daarvan op waarde schatten! Dit vraagt ook ons voortdurend gebed. Voor zowel ons eigen land als daarbuiten > zending en evangelisatie in vrijheid en gebondenheid en verdrukking. Zo gedenken we jou en Egypte ook regelmatig. Thuis en tijdens de diensten. Mijn taak en functie in de zendingscommissie heb ik net deze maand neergelegd, en zal opgevolgd en ingevuld gaan worden door een ander. > Er zijn 2 nieuwe leden toegetreden. Maar zending en evangelisatie blijven mijn aandacht en hart hebben. Zo blijf ik ook zeker jou berichten lezen. ( en misschien ook zo nu en dan wel op reageren.). Maar “officieel”zal er ook iemand anders van de commissie contact met jou gaan onderhouden. Ik wens jou bij voortduur veel zegen en vreugde op en bij je werk in Egypte en in God’s koninkrijk, en hoop dat het goed met je gaat.

    Hartelijke groet,

    Janny Verstoep

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.