Egypte

De dominees komen eraan! GZB-predikantenreis naar Egypte begonnen

1927706_10153522555019737_7073435776871365496_n

Vanmiddag is de GZB-predikantenreis naar Egypte begonnen. Zes dominees (dr. Sjaak van den Berg Fb/Tw, ds. Cees van Duijn Tw, ds. Jan Holtslag Fb/Tw, ds. Leendert Plug Fb, ds. David Rodenburg en ds. Wim van Vreeswijk) en Iwan Dekker Fb van het GZB-kantoor komen kennismaken met kerk en christendom in Egypte. Morgen staat een eerste kennismaking met Caïro op het programma, een stad die “alleszins gelijk als godsdienstiger” is: ‘s ochtends begin het programma in de moskee van Ibn Tulun, ‘s middags bezoeken we de synagoge van Ben Ezra en ‘s avonds zijn we tot middernacht bij de kerstviering in de koptisch-orthodoxe kathedraal—en tussendoor staan ook nog een heel rijtje andere kerken en het koptisch museum op het dagprogramma. De dagen erna wacht hen nog een zeer gevarieerd en indrukwekkend programma met veel ontmoetingen, zowel in Caïro als in andere delen van Egypte.

Volg de predikanten op de voet: via hun Facebook(Fb)- en Twitter(Tw)-accounts, via de Twitter-hashtag #GZBegypte, via de GZB-website en hier via mijn weblog wjdw.nl. Mocht u van alles wat zij hier zien en horen en meemaken enthousiast worden en het werk van de GZB in financieel willen steunen, dan kan dat via de volgende links: steun de bedreigde kerk in het Midden-Oosten of steun het werk van Willem-Jan de Wit in Egypte.

One thought on “De dominees komen eraan! GZB-predikantenreis naar Egypte begonnen

  1. Pingback: De dominees hebben sap gedronken bij de Marwa | Willem-Jan de Wit

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.