Diversen/Egypte

Oud-leerling haalt de voorpagina

imageTerwijl ik deze week tijdens de viering van “150 jaar Arabische Van Dyck-Bijbelvertaling” hier aan het Evangelical Theological Seminary in Cairo mag genieten van bijdragen van drie Egyptische oud-masterstudenten – Vevian Farok spreekt onder andere over de Arabische Bijbeluitgave van de zeventiende-eeuwse Leidse hoogleraar Erpinius, John Daniel geeft een inleiding op semantische vraagstukken waar een Bijbelvertaler mee te maken heeft, Ramy Nair schets de ontwikkeling van de canon van het Nieuwe Testament in de eerste eeuwen –, haalt één van mijn Nederlandse oud-leerlingen de voorpagina: Raymond Frederiks, die negen jaar geleden bij mij Latijn leerde en thans aan de Universiteit van Amsterdam studeert, heeft onderzoek gedaan naar de (moeizame) verhouding tussen bewoners van koopwoningen en van sociale huurwoningen, een onderzoek dat zo belangwekkend is geacht dat het op de voorpagina van het Parool is besproken. – Het is één van de vreugdes van het docentschap oud-leerlingen en -studenten zo bezig te zien.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.