Bekende Egyptische predikant dr. Manis Abdel Nour overleden

Manis Abdel Nour

Vandaag verspreidt zich het bericht op Facebook dat dr. Manis Abdel Nour is overleden, één van de bekendste en breed gerespecteerde predikanten in Egypte. Toen ik zeven jaar geleden in Egypte kwam, was hij al oud en ik heb hem denk ik slechts één keer horen preken. Hij sprak echter nog vaak de zegen uit, met de microfoon in een trillende hand, aan het einde van diensten in Kasr el-Dubara, de grote protestantse kerk bij het Tahrirplein in het centrum van Caïro, waar hij jarenlang predikant was. Voor ons seminarie heeft hij ook het nodige betekent, maar ik heb zijn naam echter ook met ere horen noemen in de dorpen in het Nijldal. Naar men zegt is zijn werk zelfs tot zegen geweest voor hen die niet van christelijke huize waren. Zijn publicaties omvatten onder andere een verklaring van de Psalmen. Diverse van zijn preken (uiteraard in het Arabisch) zijn online te beluisteren. Zie ook Youtube.

Foto van VOPG-site

Maak een website of blog op WordPress.com