Zeven-jaar-in-Egypte tour

Gisteren, 28 augustus 2015, was het precies zeven jaar geleden dat ik in Egypte landde. Ik “vier” dit feit deze dagen met een bezoek aan studenten en oud-studenten in de provincies Minya en Asyut, zo’n 250 tot 425 km ten zuiden van Caïro.P1740759

Dinsdag 25 augustus woon ik de bruiloft bij van student Tharwat en Mervat.

P1740879

Woensdag bezoek ik met ds. Sameh Ibrahim (derde van links) en de studenten Thabet en Saad het klooster op de Vogelberg, waar volgens de overlevering de heilige familie heeft geschuild en waar men een prachtig uitzicht heeft over het Nijldal.P1750044

Die avond woon ik de bruiloft van ds. Mourad bij.

P1750096

Later deze avond bezoek ik met ds. Sameh Ibrahim een dorp waar hij te gast is bij de jongerenbijeenkomst in de kerk om te spreken over de vraag of de God van het Oude Testament gewelddadig is. In deze gemeente loopt deze zomer ook student Sameh (vooraan onder) stage.

P1750101

P1750219

Donderdag neem ik de trein van Minya naar Asyut en spreek ik ‘s avonds in een kerk in een klein dorpje waar student Wael stage loopt.

P1750286

Vrijdagavond spreek ik in een ander dorp, waar deze zomer student Ashraf stage loopt. Op zaterdagochtend komen enkele ouderen en meer jongeren van de kerk bijeen voor een vragenuur, feitelijk een drie uur durend vragenvuur waarin mij alle mogelijke moeilijke vragen over de Bijbel mag stellen, die ik naar beste kunnen probeer te beantwoorden.

Zaterdagavond (nu) ben ik in het ouderlijk huis van student Joseph. Morgenochtend hoop ik voor te gaan in de kerk waar hij deze zomer stage loopt en morgenavond in de gemeente waar nu ds. Girgis dient, dezelfde gemeente die ik zeven jaar geleden als eerste gemeente in Opper-Egypte (het Nijdal) bezocht.