Egypte

Dr. Samy Ayad gepromoveerd op geloofsonderricht in Egypte

304902_10151179205605957_1150613417_n

Terwijl Nederland gisteren koningsdag vierde, was het ook in de Verenigde Staten en in Egypte een vreugdevolle dag: mijn collega ds. Samy Ayad verdedigde aan Princeton Theological Seminary succesvol zijn dissertatie “Teaching for Christian Wisdom: Towards A Holistic Approach to Education and Formation in the Presbyterian Church in Egypt” [Onderwijzen voor christelijke wijsheid: naar een holistische benadering van opvoeding, onderwijs en vorming in de presbyteriaanse kerk in Egypte]. Het is een dissertatie op het gebied van de praktische theologie en meer in het bijzonder het vakgebied dat in het Engels “Christian Education” heet (in het Nederlands is dit: catechetiek, catechese, geloofsopvoeding, geloofsonderricht – dus niet letterlijk “christelijk onderwijs” in de zin van “christelijke scholen”).

We feliciteren dr. Samy Ayad van harte met deze mijlpaal en zien uit naar zijn terugkeer in Egypte: hij is o.a. verantwoordelijk voor de colleges Christian Education I en Christian Education II hier op het Evangelical Theological Seminary in Cairo en ook in onze afdelingen in Alexandrië (225km ten noordwesten van Caïro) en Minya (250 km ten zuiden van Caïro).

Foto: Facebookprofiel dr. Samy Ayad.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.