Stationsfietsenstalling

In Nederland heeft elk station er één en vaak zelfs meer dan één: een stationsfietsenstalling, al dan niet bewaakt. In Egypte kent men het verschijnsel stationsfietsenstalling niet—althans, in die veronderstelling verkeerde ik tot vanmorgen omdat ik er in zes jaar nog nimmer één had bespeurd. Doch wat zag vandaag mijn oog in Dayrut (een provinciestadje zo’n 325 km ten zuiden van Caïro)? Jawel, een heuse echte stationsfietsenstalling—of, althans, een plek onder de loopbrug die de twee perrons verbindt waar enkele tweewielers bij elkander zijn neergezet.

P1630794

De fiets heeft overigens zeker nog niet het alleenrecht verworven. De spoorwegovergang en een nabijgelegen brug tonen een kleurrijk beeld van ezelwagens, tuktuks, motorfietsen, diverse soorten auto’s en vooral veel voetgangers.

P1630792

 

P1630793

P1630803

P1630802

P1630806

Maak een website of blog op WordPress.com