Bevestiging kandidaat Anes Onsy tot predikant

Anes Onsy [uitspraak: Anies Onsie] begon zijn vierjarige opleiding tot predikant een paar weken nadat ik zomer 2008 in Egypte arriveerde. Eerder had hij Engels gestudeerd en een officiersopleiding in het leger gedaan. Zomer 2009 liep hij stage in Caïro en vond hij daarnaast een maand lang vrijwel elke dag een uur tijd om mij met het Arabisch te helpen.

IMG_6305n

Anes (tweede van rechts) tijdens een seminarie-uitstapje naar de piramides en de sfinx.

IMG_7096

Eind 2009 nodigde hij mij uit voor een bezoek aan zijn ouderlijk huis in het stadje Abu Tig in de provincie Asyut, zo’n 425 km ten zuiden van Caïro. Ook bezochten we de boerderij van zijn familie in het nabijgelegen Naghela.

IMG_7126n

IMG_7085n

P1010797

Anes met enkele jaargenoten op bezoek in mijn appartement, met kaas uit Polsbroek-Vlist.

P1010934

Anes met studiegenoten op bezoek bij de rotskerk (Deir Samaan) in Caïro.

P1030442

Verloving met Liza op een boot in de Nijl bij Caïro.

P1030547

P1060364

Drie jaar geleden, een paar dagen voor de revolutie, bezoeken onze studenten Aswan en Luxor. Naast oudheden staan een boottochtje op de Nijl bij Aswan en een bezoek aan de protestantse kerk in Luxor op het programma.

P1060641

P1080619

Na de revolutie in 2011 geven onze studenten hun bloed voor het vaderland: de bloedbank komt langs om ieder de kans te geven bloed te doneren. Waarom Anes daarbij in beide armen is geprikt, weet ik niet.

P1270400

Eind mei 2012 studeert Anes af en vervolgens wordt hij de assistent van een predikant in de stad Asyut. Een aantal weken later trouwt hij met Liza.P1290723

Een paar weken geleden ontving ik de uitnodiging van Anes om vanmorgen zijn bevestiging tot predikant in Dendera bij te wonen, naar schatting een kleine zeshonderd kilometer ten zuiden van Caïro. Helaas moest ik mij verontschuldigen omdat ik hier in Caïro een college moest geven en heb ik mijn meeleven moeten beperken tot een elektronisch bericht en dit fotooverzicht.

Maak een website of blog op WordPress.com