Reisadvies Sinaï aangescherpt

Werden van de zomer niet-essentiële reizen naar badplaatsen aan de Sinaï ontraden, sinds enige weken achtte de Nederlandse Rijksoverheid het voldoende daar extra waakzaamheid te betrachten. Daarin is nu weer een radicale verandering gekomen:

Er is een reële dreiging van terroristische aanslagen in het gehele land. Voor wat betreft reizen naar de Sinaï geldt daarbij in het bijzonder een dreiging voor het vliegverkeer naar en van de hotelresorts die zijn gelegen aan de kust van de Rode Zee en de Golf van Akaba. Alle reizen naar de Sinaï, inclusief de hotelresorts aan kust van de Rode Zee en de Golf van Akaba worden mede om die reden ten sterkste ontraden. Lees hier het volledige, actueelste reisadvies.

Uit een bericht op nu.nl blijtk dat vooral wordt gevreesd dat “men” op de Sinaï vanaf de grond vliegtuigen uit de lucht wil schieten. Voor de duidelijkheid: de gebruikelijke vliegroute van Nederland naar de Egyptische hoofdstad Caïro loopt over de Nijldelta, niet over de Sinaï.

Maak een website of blog op WordPress.com