Vreugde en blijvende zorg

In Egypte overheerst vreugde over wat er vanavond besloten is. Was luid getoeter eerder op avond hier slechts een bruidstoet die voorbij kwam, nu is er overal getoeter, vuurwerk, etc.

Maar het is mogelijk nog niet over. Op Al-Jazeera was zojuist te horen hoe pro-Morsi-mensen een eed zweren om trouw te blijven aan Morsi. En onderstaand bericht verscheen bijvoorbeeld vanmiddag in het Arabisch op Facebook en is inmiddels 1592 keer geliked en 819 keer gedeeld.

Morgen om precies vijf uur, zo God de Allerhoogste het wil, in het geval van een staatsgreep door het leger ten gunste van de foeloel (“het oude regime,” aanhangers van Mubarak) in het geval van de uitschakeling van de grondwet of de aanstelling van een presidentiële raad of de ontbinding van de Shura(raad), zullen de islamitische krachten de totale islamitische revolutie afkondigen in alle delen van Egypte en de afkondiging van de strijd (jihad) in het land en zullen alle zaken worden bezet waarbij we niet zullen luisteren noch in geen geval iemand toestaan dat hij een een geluid laat horen behalve alleen de islam. Meer dan dertien en een half miljoen mensen zijn bereid voor het martelaarschap  en hebben hun testamenten daadwerkelijk al opgemaakt.

Laten we hopen dat dit bij woorden blijft en dat zij het morele overwicht hebben die de vrede zoeken voor alle Egyptenaren.

Overigens roept president Morsi via het presidentiële twitteraccount zelf ook iedereen op de vrede te bewaren en het vloeien van bloed te voorkomen.

Ahram Online citeert van de officiële Facebookpagina van het presidentschap dat Morsi het bericht van de legerleiding verwerpt en dat hij “calls on all civil and military citizens to abide by constitution and law and not respond to the coup.”

Maak een website of blog op WordPress.com