Reisadvies Egypte aangescherpt

Zojuist heeft de Nederlandse rijksoverheid een nieuw reisadvies doen uitgaan. Het zegt o.a.:

Egypte is een groot en gevarieerd land en het reisadvies is niet uniform voor het gehele land. De volgende adviezen gelden:

Alle niet-essentiële reizen naar Egypte met een andere bestemming dan de vakantiebestemmingen aan de Rode Zee en de Golf van Akaba worden ontraden.

(…)

Nederlanders die zich voor niet-essentiële doeleinden in Egypte bevinden, behalve de Nederlanders in de hotelresorts en de steden die zijn gelegen aan de kust van de Rode Zee en aan de Golf van Akaba wordt geadviseerd te overwegen of hun verblijf nog langer noodzakelijk is. Indien voor verblijf wordt gekozen wordt aangeraden een laag profiel aan te houden, extra waakzaamheid te betrachten en de aanwijzingen van het leger en de politie strikt op te volgen.

Lees het volledige reisadvies.