Egypte

Ds. Wageeh is dr. Wageeh geworden

P1010683

Mijn Egyptische collega ds. Wageeh Michael heeft vandaag in Birmingham (Engeland) zijn viva (mondeling examen) over zijn proefschrift over een middeleeuwse Arabische christelijke theoloog met goed gevolg doorstaan en is daarmee gepromoveerd tot dr. Wageeh Michael. U vindt meer informatie over hem op de website van ons seminarie en u kunt hem feliciteren via Facebook.

P1210001

Dr. Wageeh is de directeur van het Center for Middle Eastern Christianity aan ons seminarie, dat volgende week officieel zal worden geopend. Hieronder een fragment van de vloer van de centrale hal van het centrum. De geometrische mozaïekfiguur oogt op het eerste gezicht wellicht als islamitische kunst, maar symboliseert Christus en de twaalf apostelen. Het centrum is vol van dit soort Middenoosterse christelijke symboliek.P1090261

CMEC poster

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.