Egypte

Moskee-madrasa van sultan Hassan

Eén van de grootste islamitische bouwwerken ter wereld is de moskee-madrasa van sultan Hassan uit 1356–1362 na Christus. Het woord madrasa betekent school en in deze moskee werden maar liefst vier scholen gebouwd, inclusief kamers voor studenten. Als de studenten van ons seminarie eerder hadden geleefd en moslim waren geweest, hadden ze wellicht hier gestudeerd en gewoond. Nu zijn er in de moskee nog wel godsdienstlessen, maar geen volledige opleidingen met inwonende leerjongeren meer. Aan het eind van het bezoek aan de moskee afgelopen zaterdag (na het bezoek aan het paleis van emir Taz en de moskee van Ibn Toeloen) lieten vijf van onze studenten ook even zien dat ze christen zijn door op de trap van de direct naastgelegen moskee van al-Rifaï te gaan zitten in de vorm van een kruis.

P1450746

P1450809

P1450751

P1450764

P1450779

P1450785

P1450794

Meer foto’s op Facebook.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.