Sprinkhanenplaag

Bij het woord “sprinkhanenplaag” denk ik toch al snel aan één van de tien plagen in Egypte uit het Bijbelboek Exodus. Soms word ik er opeens aan herinnerd dat het land waar de Bijbel van verhaalt hetzelfde land is waar ik nu woon. Sprinkhanenplagen kwamen toen voor, maar zijn ook iets van deze tijd. In de jaren dat ik hier ben, heeft er geen grote gewoed, maar in 2004 beschadigden sprinkhanen 38% van de Egyptische oogst. Vandaag zijn zwermen sprinkhanen boven buitenwijken van Caïro gesignaleerd. Er wordt gevreesd dat de insecten ook de vruchtbare landbouwgronden van de Delta zullen vinden en zich te goed zullen doen aan voedsel dat daar groeit. Zie het artikel “Swarms of locusts seen descending on Cairo.”

File:Acrididae grasshopper-2.jpg

Foto: Wikipedia

Maak een website of blog op WordPress.com