TussenRuimte: Onder druk: Christenen in het Midden-Oosten

TussenRuimte 4-2012TussenRuimte is een tijdschrift voor interculturele theologie en wordt uitgegeven door uitgeverij Kok. Op de omslag van het decembernummer van 2012 staat: Onder druk: Christenen in het Midden-Oosten.

In dit nummer draagt de rubriek “debat” het opschrift “Heer, zie ons in gevaar.” De zes pagina’s in deze rubriek worden voor de helft gevuld door ds. Jaap Hansum, docent praktische theologie aan de Near East School of Theology in Beiroet. Zijn bijdrage is getiteld: “Durven Arabische protestanten zichzelf opnieuw uit te vinden?” De tweede helft van de rubriek bevat onder de titel “Hoop en verlangen niet inruilen voor een hier-en-nu-verhaal” een artikel van mijn hand.

De donkere omslag met in het midden kaarslicht symboliseert een verzuchting van Egyptische christenen: “Nu zijn we in een gitzwarte nacht beland en is God nog onze enige hoop.” Het nummer telt in totaal 64 pagina’s, kost €10 (excl. porto) en is te bestellen via kok.nl. Zie ook tussenruimte.com.

Maak een website of blog op WordPress.com