Egypte/Theologie

TussenRuimte: Onder druk: Christenen in het Midden-Oosten

TussenRuimte 4-2012TussenRuimte is een tijdschrift voor interculturele theologie en wordt uitgegeven door uitgeverij Kok. Op de omslag van het decembernummer van 2012 staat: Onder druk: Christenen in het Midden-Oosten.

In dit nummer draagt de rubriek “debat” het opschrift “Heer, zie ons in gevaar.” De zes pagina’s in deze rubriek worden voor de helft gevuld door ds. Jaap Hansum, docent praktische theologie aan de Near East School of Theology in Beiroet. Zijn bijdrage is getiteld: “Durven Arabische protestanten zichzelf opnieuw uit te vinden?” De tweede helft van de rubriek bevat onder de titel “Hoop en verlangen niet inruilen voor een hier-en-nu-verhaal” een artikel van mijn hand.

De donkere omslag met in het midden kaarslicht symboliseert een verzuchting van Egyptische christenen: “Nu zijn we in een gitzwarte nacht beland en is God nog onze enige hoop.” Het nummer telt in totaal 64 pagina’s, kost €10 (excl. porto) en is te bestellen via kok.nl. Zie ook tussenruimte.com.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.