Egypte

Onbezorgd en zorgvol

Vandaag hebben we op ons seminarie weer sociale zaterdag gehouden waar in ontspannen sfeer studenten, docenten en aanverwanten samen kapel houden, voetballen, volleyballen, suikerriet knagen, sketches spelen dan wel bekijken en (voor het eerst weer sinds enkele jaren) varkensvlees eten. Al met al een onbezorgde dag waarbij veel is gelachen en ieder goed gehumeurd was. Klik hier voor het album met de eerste foto’s (meer plaatjes hoop ik later toe te voegen).

P1380908

Tegelijk waren er toch gesprekken over de zorgvolle situatie in Egypte. Om een eind te maken aan veel getouwtrek heeft president Morsi deze week verklaard dat hij in een aantal zaken eenvoudigweg het laatste woord heeft. Een deel van de bevolking is het hier echter absoluut mee oneens en dus wordt er weer gedemonstreerd. De mensen die ik hier vooral tegenkom zijn neutraal geformuleerd ook niet zo gelukkig met de uitspraken van de president. Eén van de kerken heeft een (Engelstalige) oproep tot gebed gedaan die hier kan worden gedownload.

One thought on “Onbezorgd en zorgvol

  1. Pingback: Gemeenschapszaterdag | Dr. Willem J. de Wit, Dutch theologian in Egypt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.