Onbezorgd en zorgvol

Vandaag hebben we op ons seminarie weer sociale zaterdag gehouden waar in ontspannen sfeer studenten, docenten en aanverwanten samen kapel houden, voetballen, volleyballen, suikerriet knagen, sketches spelen dan wel bekijken en (voor het eerst weer sinds enkele jaren) varkensvlees eten. Al met al een onbezorgde dag waarbij veel is gelachen en ieder goed gehumeurd was. Klik hier voor het album met de eerste foto’s (meer plaatjes hoop ik later toe te voegen).

P1380908

Tegelijk waren er toch gesprekken over de zorgvolle situatie in Egypte. Om een eind te maken aan veel getouwtrek heeft president Morsi deze week verklaard dat hij in een aantal zaken eenvoudigweg het laatste woord heeft. Een deel van de bevolking is het hier echter absoluut mee oneens en dus wordt er weer gedemonstreerd. De mensen die ik hier vooral tegenkom zijn neutraal geformuleerd ook niet zo gelukkig met de uitspraken van de president. Eén van de kerken heeft een (Engelstalige) oproep tot gebed gedaan die hier kan worden gedownload.

Maak een website of blog op WordPress.com