Egypte

Treinleed

Een klaagzang had ik willen schrijven over klein treinleed:

  • over Nederlanders in Nederland die klagen dat de intercity van Leiden naar Utrecht in een onbenullig dorpje als Bodegraven stopt en dat die trein dan ook nog eens vijf minuten vertraagd is,
  • over de trein die ik nu wekelijks naar Minya moet nemen om daar college vijfentwintig enthousiaste mensen Inleiding systematische theologie te geven en die in plaats van de officiële dertien kwartier er gemiddeld zestien over doet,
  • en over het irritante kaartjessysteem waardoor ik voor mijn terugreis van Minya naar Caïro (250 km) alleen een kaartje kan reserveren voor het hele traject Minya-Alexandrië (475 km), waardoor ik vijf euro extra voor niets betaal.

Maar vandaag valt al dit verdriet in het niet bij echt leed: een trein heeft een schoolbus bij Asyut (bijna 400 km ten zuiden van Caïro) geraakt en vijftig mensen (meest kinderen) gedood. Honderden mensen betreuren hun geliefde doden. Laat vandaag mijn zeurzang zwijgen en hun klaaglied worden gehoord.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.