Egypte

Bijbellezen voor Egypte

P1360928

P1360705

P1360684

Woensdagmiddag vond in de koptisch-orthodoxe St. Marcus-kathedraal bij ons in de wijk Abbaseya in Caïro een interkerkelijke gebedsbijeenkomst plaats als afronding van een driedaagse vasten voor de verkiezing van de opvolger van de dit voorjaar overleden paus Shenouda III, voor de situatie in Egypte en de nieuwe grondwet, en ter herdenking van de martelaren van Maspiro (het televisiegebouw waar vorig jaar ruim twintig christelijke demonstranten in een onverwachte confrontatie met het leger werden gedood). Het indrukwekkendst tijdens de bijeenkomsten waren de Schriftlezingen die door die door bisschoppen, priesters en predikanten van verschillende kerken werden verzorgd. Hoewel de verhoudingen tussen de koptisch-orthodoxe kerk en de andere kerken in Egypte soms wat moeizaam zijn, vond men elkaar deze dag op basis van de Bijbel. Klik hier voor de volledige serie van 37 foto’s.

P1360736

P1360882

Aan het eind van de bijeenkomst werd volgens koptisch-orthodox gebruik brood uitgedeeld, ditmaal met daarbij een afbeelding van een martelaar van Maspiro.

P1360922

P1360900

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.