Onrust in Egypte over film

In Egypte is onrust ontstaan over een korte film die door Egyptische christenen in Amerika is gemaakt en die kwetsend zou zijn voor moslims. Een groep Egyptenaren heeft daarom de Amerikaanse ambassade in Caïro bestormd en de Amerikaanse vlag neergehaald. Voor zover ik uit de berichten op kan maken, is er geen expliciet verband met 9/11 van elf jaar geleden. Eén van de berichten vermeldt ook dat zowel de koptisch-orthodoxe als evangelische (=protestantse) kerk in Egypte de film hebben veroordeeld.

Vandaag hoop ik van Nederland terug te vliegen naar Egypte. Naar ik vermoed zullen Egyptenaren mij als Nederlander niets verwijten over deze film, maar zal bijvoorbeeld de taxichauffeur vanaf het vliegveld wel mijn mening over de kwestie willen weten. Terwijl in Nederland alles gericht is op de verkiezingen is het voor mij in elk geval goed te weten in wat voor situatie ik in Egypte vanavond bij behouden vlucht zal landen.

Maak een website of blog op WordPress.com