Focus op Frankrijk

Deze week staat Frankrijk centraal: zaterdag 25 augustus vindt de GZB-dag plaats te Doorn waar het thema “zending verbindt” wordt verbonden met bijdragen over zendingswerk in Frankrijk. Tijdens het GZB-jongerenevent op vrijdagavond 24 augustus, eveneens te Doorn, zal het ook al over Frankrijk gaan.

P1320028

Maar er is meer: donderdag en vrijdag overdag vindt in Parijs een conferentie over neocalvinisme en de Franse revolutie plaats, waarbij Nederland rijk vertegenwoordigd zal zijn. Voorafgaand weer aan deze conferentie heb ik voor mijzelf enkele dagen puur toerisme ingepland: zo heb ik de Notre Dame gefotografeerd vanaf het dakterras van het Instituut van de Arabische wereld en de Eiffeltoren vanaf de Sacre Coeur (een selectie van de andere zevenhonderd foto’s komt wellicht later).

P1320290

Overigens, voor wie zich ongerust maakt hoe ik aan eten kom nu mijn gesproken Frans niet meer verraad dat ik destijds een negen voor het VWO-examen heb gehaald: rond lunchtijd liep ik gisteren juist langs een Libanees eethuisje, waar ik de maaltijd gewoon in het Arabisch kon bestellen. Maakt u zich dus geen zorgen.

Maak een website of blog op WordPress.com