Egypte

Al-Arish

P1140834

Al-Arish is een aardig mediterraans kuststadje aan de noordkant van de Sinaï. Bedoeïenen uit het binnenland komen hier om handel te drijven en inwoners van Caïro om vakantie te houden—een grote brug over het Suezkanaal en een behoorlijke woestijnweg maken de reis van hoofdstad naar kuststad redelijk comfortabel. Reisgidsen prijzen naast de stranden vooral de bedoeïenenmarkt aan en de exursies naar het woeste, ongerepte binnenland van de Sinaï.

P1140783

Toen ik het stadje vorig jaar een keer als toerist bezocht, was de sfeer al wat gespannen. Op zich was het stadje levendig, maar er waren minder toeristen dan men zou verwachten en een trip naar het binnenland werd mij ontraden en het hotel was half gereserveerd om extra politie te huisvesten—in de andere helft werd gewoon een bruiloft gevierd, dat weer wel. Enige tijd later ontraadde het Nederlandse ministerie van buitenlandse zaken alle reizen naar de Noord-Sinaï en dit reisadvies geldt nog steeds.

P1140787

Vannacht heeft het Egyptische leger luchtaanvallen gedaan op (o.a.) Al-Arish (zie nu.nl en rd.nl), gericht tegen militante islamisten, waarbij meer dan twintig mensen om het leven zijn gekomen.

P1140789

One thought on “Al-Arish

  1. Pingback: Het bloed van Al-Arish | Willem-Jan de Wit

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.