“On the Way to the Living God” in Logos Bible Software

Bij het voorbereiden van mijn colleges maak ik vaak gebruik van het bibliotheekprogramma van Logos Bible Software. Voor dit programma kun je heel veel collecties en losse electronische boeken kopen, die allemaal “samenwerken”: staat er bijvoorbeeld een verwijzing naar een Bijbeltekst in een boek, dan hoef je de muis daar maar overheen te bewegen en het Bijbelgedeelte wordt getoond in je geliefde Bijbelvertaling. Vanuit een woord in een Engelse Bijbel kun je ook meteen naar het onderliggende Griekse of Hebreeuwse woord dat je dan met één muisklik in een woordenboek op kunt zoeken. Het is ook mogelijk om alle boeken die je hebt aangeschaft (of een deel ervan) tegelijk te doorzoeken op kernwoorden of thema’s of tekstverwijzingen. En zo zijn er nog tal van mogelijkheden.

image

Omdat het kostbaar en tijdrovend is om gedrukte Engelse theologische boeken hier in Egypte te krijgen en er altijd een kans is dat ze ergens onderweg blijven steken vind ik het ook erg handig dat ik Logos boeken via de internetverbinding snel binnenkrijg. Ga ik van de zomer met verlof naar Nederland, dan heb ik mijn Logosbibliotheek op mijn computer bij me. En mocht de computer ooit crashen, dan kan ik zonder extra kosten alle eerder aangeschafte boeken opnieuw downloaden. Tegelijk is het programma zodanig beveiligd dat het niet gemakkelijk is het illegaal te kopiëren, terwijl het wel weer gemakkelijk is om snel een passage te printen, te exporteren naar Word of in een pdf-bestand om te zetten, wat voor mij vooral erg handig is voor mijn Engelstalige mastercolleges.

de wit voorkant (3) (150x225)Hoewel u het misschien gewoon al aardig vindt om te lezen hoe ik Logos Bible Software gebruik, is er deze week ook speciaal nieuws: ook mijn eigen boek On the Way to the Living God wordt uitgebracht als digitaal Logos-boek. Als u het nu bestelt, betaalt u straks wanneer het daadwerkelijk beschikbaar is de voorintekenprijs van USD 19,95 (op dit moment ruim vijftien euro). Wilt u eerst meer weten over mijn boek, of het liever als pdf-bestand downloaden of een gedrukt exemplaar bestellen, kijkt u dan op mijn Engelstalige website (die overigens ook een Nederlandse bestel-/downloadpagina heeft).

Maak een website of blog op WordPress.com