Egypte

Nieuwe predikanten

De laatste tijd krijg ik bijna iedere week een uitnodiging om de bevestiging van een nieuwe predikant bij te wonen. Het gaat om studenten die vorig jaar aan ons seminarie zijn afgestudeerd en nu na een proeftijd in hun gemeente en het examen van de classis (een regionale kerkelijke vergadering) officieel tot predikant worden bevestigd.

Helaas moet ik de meeste uitnodigingen afslaan omdat het ondoenlijk is elke week naar Minya of Asyut af te reizen, maar het is mooi om te zien dat onze oudstudenten hun weg en roeping hebben gevonden en nu in de kerk als predikanten gaan dienen.

Als u zich vrijmoedig genoeg voelt, kunt u in (eenvoudig) Engels iets op de Facebook-pagina’s van enkele jonge predikanten schrijven:

(NB: als u in zo’n Facebookberichtje naar mij verwijst, denk er dan aan dat men mij hier als “Dr. Willem” kent; mijn Nederlandse voornaam “Willem-Jan” en mijn achternaam “De Wit” zijn hier vrijwel onbekend.)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.