Nieuwe predikanten

De laatste tijd krijg ik bijna iedere week een uitnodiging om de bevestiging van een nieuwe predikant bij te wonen. Het gaat om studenten die vorig jaar aan ons seminarie zijn afgestudeerd en nu na een proeftijd in hun gemeente en het examen van de classis (een regionale kerkelijke vergadering) officieel tot predikant worden bevestigd.

Helaas moet ik de meeste uitnodigingen afslaan omdat het ondoenlijk is elke week naar Minya of Asyut af te reizen, maar het is mooi om te zien dat onze oudstudenten hun weg en roeping hebben gevonden en nu in de kerk als predikanten gaan dienen.

Als u zich vrijmoedig genoeg voelt, kunt u in (eenvoudig) Engels iets op de Facebook-pagina’s van enkele jonge predikanten schrijven:

(NB: als u in zo’n Facebookberichtje naar mij verwijst, denk er dan aan dat men mij hier als “Dr. Willem” kent; mijn Nederlandse voornaam “Willem-Jan” en mijn achternaam “De Wit” zijn hier vrijwel onbekend.)