Egypte

Station Asyut tijdens zandstorm

Een week geleden was ik rond het middaguur op station Asyut (zo’n vierhonderd kilometer ten zuiden van Cairo) en nam ik onderstaande foto. De zon was onzichtbaar vanwege de zwaarste zandstorm van het jaar. Een etmaal ervoor was de lucht nog strakblauw en de zon brandend scherp en was het beter om in de schaduw te blijven. Bij een zandstorm is de zon geen probleem, maar is het vanwege de stofdeeltjes in de lucht wel zaak zo veel mogelijk binnen te blijven.

P1250661

P1250662Een klein detail op bovenstaande foto: links ziet u het perron tussen spoor 1 en spoor 2, daarnaast ziet u spoor 2 en spoor 3 zelf en een man die deze sporen net is overgestoken, en daarnaast het perron tussen spoor 3 en 4 en de trein op spoor 4. Hoewel er achter mijn rug wel ergens een loopbrug was om van perron naar perron te gaan, is het in Egypte vrij gebruikelijk om gewoon even over de rails te lopen. Vanaf de hoofdingang naar het perron tussen spoor 1 en 2 hoefde ik me overigens niet aan dergelijke waaghalzerij te wagen: omdat spoor 1 een enkel spoor is met aan beide kanten een perron, vormde een stoptrein waarvan aan beide kanten de deuren open stonden de ideale gelijkvloerse verbinding tussen het zijperron bij de hoofdingang en het perron tussen spoor 1 en 2 (zie foto links).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.