Oudstudent schrijft boek over Maleachi

P1250681

Ds. Ramy Nair (zie Facebook) heeft bij ons aan het Evangelical Theological Seminary in Cairo van 2008 tot 2010 de masteropleiding gevolgd (studierichting Bijbelwetenschappen). Meer dan een derde van de mastercolleges die hij heeft gevolgd heb ik hem mogen geven.

Vandaag deed hij mij een exemplaar cadeau van zijn boek Problemen in de relatie met God, een verklaring van het Bijbelboek Maleachi. Zeker gezien het tekort aan Bijbelverklaringen van Egyptische bodem (er zijn niet al te veel Bijbelverklaringen beschikbaar in het Arabisch en vaak zijn ze vertaald uit het Engels), zal dit boek gewaardeerd worden door Egyptische predikanten en Arabisch-sprekende christenen in het algemeen.

Het boek bevat ook duidelijk meer dan zomaar wat stichtelijke gedachten bij de Bijbeltekst. Ds. Ramy Nair heeft ook gebruik gemaakt van de nodige Engelstalige wetenschappelijke literatuur over het Bijbelboek Maleachi. Ik kan een Arabisch boek niet zo snel inhoudelijk beoordelen, maar het lijkt me een mooi voorbeeld van wat we met onze masteropleiding beogen: studenten laten groeien in hun wetenschappelijke kennis en vaardigheden opdat ze ook daarmee de kerk in Egypte en het Midden-Oosten beter kunnen dienen.

Maak een website of blog op WordPress.com