“Oudtestamentisch geweld” op televisie

Zojuist kwam ik ds. Redda tegen, aan wie ik de afgelopen jaren diverse mastercolleges heb gegeven en die afgelopen voorjaar bij een collega zijn masterscriptie over het gebruik van geweld in het boek Jozua heeft afgerond. Hij vertelde me dat hij naar aanleiding van zijn scriptie vanavond om acht uur (zowel Nederlandse zomertijd als Egyptische wintertijd) live zal spreken op de televisiezender Miracle Channel over geweld in het Oude Testament. Christenen in het Westen hebben vaak moeite met al die oorlogen en wreedheden in sommige Bijbelboeken, maar voor christenen in het Midden-Oosten komt daar nog iets bij: terwijl de islam door buitenstaanders soms geassocieerd wordt met terrorisme, benadrukken moslims dat de islam juist vreedzamer is dan de Bijbel en in elk geval het Oude Testament. Ds. Redda kennende vermoed ik dat hij vanavond de belangrijkste vragen van een wijs en evenwichtig antwoord zal proberen te voorzien. Wie zelf wil kijken naar de Arabische uitzending, kan de live-player van Miracle channel openen (bij mij op de computer gaat de live-player niet daadwerkelijk spelen, maar dat ligt waarschijnlijk aan instellingen van ons seminarienetwerk of van mijn computer).

Maak een website of blog op WordPress.com