Egypte/Theologie

Uit alle natie, en geslachten, en volken, en talen (1)

Het Bijbelboek Openbaring schets het hemelse vergezicht van een grote schare, die niemand tellen kan, uit alle natie, en geslachten, en volken, en talen, staande voor den troon, en voor het Lam, bekleed met lange witte klederen en met palmtakken in de handen (Openbaring 7:9). Verbeeld ik het me dat daar vandaag (vrijdag 16 maart 2012) al een glimp van zichtbaar is in het hart van Cairo? In de St. Jozefkerk op het Nijleiland Zamalek zijn tientallen mensen bijeengekomen uit Egypte, Afrika, Europa en Amerika om te luisteren naar lezingen in Arabisch, Engels, Frans, Italiaans en Spaans rond het Bijbelboek Openbaring.

Ik ben met de verwachting gekomen de vreemde protestantse eend in een Rooms-katholieke vijver te zullen zijn, maar zelfs dat valt mee: verschillende deeltijdstudenten van ons seminarie zijn aanwezig en ook twee van de sprekers zijn protestants. Deze oecumenische opzet is, naar men mij vertelt, te danken aan de ruimdenkendheid van de Italiaan dr. Giovanni Esti, een frater van de Comboni missionarissen, die niet alleen de drijvende kracht achter de conferentie is en gewoontegetrouw in spijkerbroek gekleed alles in goede banen leidt, maar ook deeltijddocent Nieuwe Testament is aan ons seminarie.

Lees ook: Uit alle natie en geslachten en volken en talen (2), Uit alle natie en geslachten en volken en talen (3) en Uit alle natie en geslachten en volken en talen (slot).

4 thoughts on “Uit alle natie, en geslachten, en volken, en talen (1)

  1. Pingback: Uit alle natie en geslachten en volken en talen (2) | Weblog Willem-Jan de Wit

  2. Pingback: Uit alle natie en geslachten en volken en talen (3) | Weblog Willem-Jan de Wit

  3. Pingback: Uit alle natie en geslachten en volken en talen (slot) | Weblog Willem-Jan de Wit

  4. Pingback: Ds. Sameh Ibrahim, meester in de theologie | In Egypte

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.