Afstuderen: Zion in de Psalmen, Gog in Ezechiël en de arend in Deuteronomium

Morgen vindt de uitgestelde afstudeerplechtigheid plaats voor de 88 studenten van het Evangelical Theological Seminary in Cairo (ETSC) die dit jaar hun studie hebben afgerond. Eigenlijk zou het begin juni al zo ver zijn, maar de coronasituatie gooide toen weer roet in het eten. Helemaal ideaal is de situatie ook nu niet hier in Egypte – dit najaar gaan we zekerheidshalve toch nog maar veel online college geven -, maar het afstuderen gaat morgen (vrijdag 17 september 2021) met de nodige voorzorgsmaatregelen dan toch door. U kunt om drie uur ’s middags (Nederlandse tijd) meekijken via de livestream.

Voor drie studenten in onze Engelstalige vervolgmaster (Master of Theology, ThM) kwam het uitstel van juni naar september overigens wel goed uit omdat ze nu de kans hadden om deze zomer hun masterscriptie af te ronden. Omdat ze alle drie voor een oudtestamentisch onderwerp hadden gekozen, was ik van alle drie de begeleider. Het was hard werken voor de studenten en het begeleiden kostte mij uiteraard ook de nodige uren, maar het resultaat mag er dan toch zijn. Andrew Temaly (rechtsonder op de eerste foto) verdedigde twee en een halve week terug zijn scriptie over Zion in de Psalmen, ds. Gamil Fawzy (rechtsonder op de tweede foto; in januari 2019 was hij op uitnodiging van de GZB op bezoekin Nederland) verdedigde afgelopen maandag zijn scriptie over de identiteit van God in Ezechiël 38-39 en Bush Saber (rechtsonder op de derde foto; hij is momenteel in Nederland als deelnemer aan het Bridging Gaps-programma van de PThU en VU) verdedigde gisterenavond zijn scriptie over de metafoor van de arend in Deuteronomium 32:10-14. Momenteel vergadert het bestuur van het seminarie om onder andere het afstuderen van deze studenten formeel goed te keuren en morgen mag het dan officieel worden gevierd.

Maak een website of blog op WordPress.com