Accreditatie Evangelical Theological Seminary in Cairo

Het zal er even aan te komen, maar vandaag maken we het als Evangelical Theological Seminary in Cairo (ETSC) officieel bekend: het seminarie als zodanig en onze vier belangrijkste opleidingen zijn geaccrediteerd (= officieel beoordeeld en goed bevonden) door de European Council for Theological Education (ECTE). Door de jaren heen hebben heel wat oud-studenten van ons seminarie hun studie voortgezet in Amerika of Europa en hopelijk wordt dit door deze accreditatie nu nog iets eenvoudiger. Tegelijk maakt deze accreditatie het wellicht voor mensen in Europea aantrekkelijker om bij ons te komen studeren. Ik wijs daarbij met name op twee mogelijkheden:

  1. Sinds enkele jaren bieden we een onlinevariant van onze Arabischtalige Master of Arts in Theology (MAT) aan. Dit programma is bedoeld voor mensen die een bachelor in willekeurig vakgebied hebben gedaan en nu aan een theologiestudie willen beginnen (en ook voor mensen die een cursus theologie op lager niveau hebben gedaan en nu verder willen). Het is vergelijkbaar met twee jaar voltijdstudie (120 ec) maar wordt gewoonlijk in 3-6 jaar deeltijdstudie gedaan. Wie dit te lang vindt, kan een deel van het programma (30 ec) volgen om dan een “Certificate of Theological Studies” te ontvangen. Omdat het programma geheel online is, trekt het inmiddels studenten uit heel wat landen in de Arabische wereld en ook Arabischtaligen die in Europa of Noord-Amerika wonen. Is Arabisch je moedertaal en ben je geïnteresseerd, neem dan gerust contact op om te kijken of dit programma inderdaad bij je past (meer info in het Arabisch). Of ken je iemand in je omgeving die Arabisch als moedertaal heeft en voor wie dit programma interessant kan zijn, attendeer hem/haar er dan gerust op.
  2. Hier in Caïro bieden we als vervolgopleiding een Engelstalige Master of Theology (ThM) aan. Dit programma is vergelijkbaar met één jaar voltijdstudie (60 ec) maar wordt gewoonlijk in twee jaar deeltijdstudie gedaan. Mocht je deze master willen volgen na je theologiestudie in Nederland of België of mocht je bijvoorbeeld een semester in Caïro willen studeren als onderdeel van je master theologie in Nederland of België, neem dan gerust even contact met me op om te bespreken wat mogelijk is. In het verleden hebben we bijvoorbeeld enkele studenten uit Noorwegen in dit programma gehad.

Maak een website of blog op WordPress.com