Egypte

De dominees hebben in de grot van Antonius gebeden voor Egypte

In een grot hoog in de bergen, enkele tientallen kilometers van de Rode Zee, woonde zo’n 1700 jaar geleden de kluizenaar Antonius, wiens leven door de kerkvader Athanasius is beschreven en wiens levensverhaal op Augustinus van beslissende invloed was. Vandaag waren in deze zelfde grot acht Nederlanders bijeen, deelnemers aan de GZB-predikantenreis naar Egypte. Samen hebben zij gebeden voor Egypte.

Deze blog houd ik kort: morgenochtend moeten we er weer heel vroeg uit om met de trein naar verschillende plaatsen in de provincie Minya te gaan (zo’n 200–250 km ten zuiden van Caïro). Vandaag zijn helaas toeristen beschoten in Hurghada. Als deelenmers aan de predikantenreis waren wij niet in de buurt en hebben we er niets van gemerkt. Op https://www.gzb.nl/nieuws/ervaringen-in-egypte leest u de verslagen van deelnemers aan de reis.

2 thoughts on “De dominees hebben in de grot van Antonius gebeden voor Egypte

  1. WiIlem-Jan,

    Even een wat ondeugende opmerking. Moest even denken aan wat de Heere Jezus zei tegen de Samaritaanse vrouw als het gaat om de plaats waar we bidden. Een mooie en gezegende tijd met je medebroeders toegewenst. Wie weet gebruikt God deze reis en jou om er tot de zendingsdienst te roepen. Hgr. en een goede zondag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.