De dominees hebben in de grot van Antonius gebeden voor Egypte

In een grot hoog in de bergen, enkele tientallen kilometers van de Rode Zee, woonde zo’n 1700 jaar geleden de kluizenaar Antonius, wiens leven door de kerkvader Athanasius is beschreven en wiens levensverhaal op Augustinus van beslissende invloed was. Vandaag waren in deze zelfde grot acht Nederlanders bijeen, deelnemers aan de GZB-predikantenreis naar Egypte. Samen hebben zij gebeden voor Egypte.

Deze blog houd ik kort: morgenochtend moeten we er weer heel vroeg uit om met de trein naar verschillende plaatsen in de provincie Minya te gaan (zo’n 200–250 km ten zuiden van Caïro). Vandaag zijn helaas toeristen beschoten in Hurghada. Als deelenmers aan de predikantenreis waren wij niet in de buurt en hebben we er niets van gemerkt. Op https://www.gzb.nl/nieuws/ervaringen-in-egypte leest u de verslagen van deelnemers aan de reis.

Maak een website of blog op WordPress.com