Verrassingsverjaardagsfeestje

10454243_952023521522187_7084873139461453057_o

Egyptenaren vierden tot voor kort hun verjaardagen niet, maar door Facebook begint daar verandering in te komen. Wanneer ik vanmiddag om half zes bij het collegezaaltje kom om het tentamen Bijbelse Theologie af te nemen, zie ik slechts één student voor de deur en is het zaaltje zelf nog donker. Maar als ik de deur opendoe, springt het licht aan en beginnen de studenten spontaan te zingen en staat er een taart. Het tentamen moet nu toch echt even wachten totdat die verorberd is, maar dan hebben de studenten ook voldoende energie om twee uur tot twee uur en een kwartier te zweten op hun tentamen. Wanneer ze klaar zijn, mogen ze de tractatie meenemen die ik hen aan het begin had willen geven. Inmiddels zijn foto’s van het verrassingsverjaardagsfeestje door een student op Facebook gezet en hebben enkele honderden mensen uit Nederland, Egypte en diverse andere landen mij daar ook gefeliciteerd. Ieder hartelijk dank voor alle goede wensen!

Maak een website of blog op WordPress.com