Egypte

Over de kansel hangt nu een Egyptische vlag: Interview Reformatorisch Dagblad

P1200149_thumb.jpg

In het Reformatorisch Dagblad van afgelopen zaterdag (7 september) ben ik uitgebreid geïnterviewd door Mark Wallet over de ontwikkelingen in Egypte en met name de positie van de Egyptische christenen:

Ondanks de uitgebrande kerken zien Egyptische christenen een opgaande lijn in de huidige ontwikkelingen. „Ze gaan, met de nodige zorgen, met vertrouwen de toekomst tegemoet”, zegt dr. Willem-Jan de Wit.

Het is Mubarak, het blijft Mubarak. Zo dachten de meeste Egyptenaren erover toen Willem-Jan de Wit zich vijf jaar geleden in Egypte vestigde.

Het is Mubarak, het blijft Mubarak. Op 25 januari 2011, de dag dat de revolutie begon, sliep De Wit dan ook rustig uit. „Ik had net een excursie met studenten naar Luxor achter de rug”, herinnert hij zich. „Ik hoorde dat er wat demonstraties waren in de stad, maar besteedde er verder weinig aandacht aan.” Lees verder op RD.nl (vanaf 10 september 2013 betaald)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.