Ambassade adviseert vandaag binnen te blijven

Zojuist mailde de Nederlandse ambassade in Caïro aan geregistreerde Nederlanders in Egypte:

Geachte heer, mevrouw,

De Nederlandse ambassade in Caïro informeert u hierbij naar aanleiding van de recente ontwikkelingen. Vandaag, 14-08-2013, zijn de Egyptische autoriteiten in Cairo in actie gekomen tegen de pro-Morsi demonstranten die zich hadden verzameld rond de Raaba Moskee en de University of Cairo. Bij gewelddadigheden rond deze actie zijn, voor zover nu bekend, tientallen mensen om het leven gekomen en honderden mensen gewond geraakt. Als gevolg van deze acties worden er meer gewelddadige demonstraties in Cairo en overige delen van Egypte verwacht. Deze ontwikkeling kan er toe leiden dat elders, in zowel grote steden als op platteland, gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. U wordt daarom geadviseerd thuis te blijven, niet uit te gaan als dit niet strikt noodzakelijk is en demonstraties en oploopjes van mensen te vermijden.

Het actuele reisadvies treft u aan op de website:
http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/reisadviezen/egypte

Aangezien wijzigingen zich in een kort tijdsbestek kunnen voordoen waardoor het reisadvies wederom kan worden gewijzigd wordt u geadviseerd een abonnement te nemen op het reisadvies via voornoemde website en/of de BZ reis app op uw mobiele telefoon te installeren. Hiermee bent u altijd direct op de hoogte van de laatste wijzigingen in het reisadvies.

Indien uw persoonlijke gegevens zich mochten wijzigen (bijvoorbeeld omdat u Egypte heeft verlaten of omdat u een nieuw telefoonnummer of e-mail adres heeft), geeft u dit aub door aan de ambassade via KAI-OST@minbuza.nl.

De ambassade is vooralsnog op de gebruikelijke wijze en openingstijden voor u beschikbaar.

Met vriendelijke groet,
Gerard Steeghs
Ambassadeur

Ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden
18 Hassan Sabri Street
Zamalek, Cairo
Tel : +20 2 2739 5500

In tegenstelling tot de gewone reisadviezen van de Nederlandse Rijksoverheid zijn dergelijke berichten van de ambassade zeldzaam: vandaag is beslist geen gewone dag in de geschiedenis van Egypte.

Maak een website of blog op WordPress.com