Egypte

Record en impasse

Tijdens het presidentschap van Morsi vestigde Egypte het record van grootste demonstraties ooit in de geschiedenis van de mensheid—volgens sommigen kan gisteren zo de geschiedenisboeken ingaan en groot was het in elk geval.

Maar daarmee is de politieke impasse nog niet doorbroken en weten we nog steeds niet wat komen gaat of welke koers Egypte nu in zal slaan. Het volgende diagram van Amro Ali lijkt me een aardig overzicht te geven van de veelheid aan krachten die nu in het spel zijn:

aiiaegyptdiagram2

(Klikken op de afbeelding leidt naar de afbeelding op volledig formaat op amroali.com.)

PS (1 juli 12.30): ik begrijp dat de website van Amro Ali op dit moment overbelast is. Het diagram staat echter ook op zijn Facebook-pagina: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=598782514925&set=gm.488436034574863&type=1&theater

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.