Record en impasse

Tijdens het presidentschap van Morsi vestigde Egypte het record van grootste demonstraties ooit in de geschiedenis van de mensheid—volgens sommigen kan gisteren zo de geschiedenisboeken ingaan en groot was het in elk geval.

Maar daarmee is de politieke impasse nog niet doorbroken en weten we nog steeds niet wat komen gaat of welke koers Egypte nu in zal slaan. Het volgende diagram van Amro Ali lijkt me een aardig overzicht te geven van de veelheid aan krachten die nu in het spel zijn:

aiiaegyptdiagram2

(Klikken op de afbeelding leidt naar de afbeelding op volledig formaat op amroali.com.)

PS (1 juli 12.30): ik begrijp dat de website van Amro Ali op dit moment overbelast is. Het diagram staat echter ook op zijn Facebook-pagina: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=598782514925&set=gm.488436034574863&type=1&theater

 

Maak een website of blog op WordPress.com