Egypte

De Bijbel bestuderen in Sudan

Vandaag staat er op de website van het Reformatorisch Dagblad een interview van Mark Wallet met ds. Musa Kody Kalu, plaatsvervangend rector van het Nile Theological College in (Noord-)Sudan, getiteld: De Bijbel bestuderen in islamitisch Sudan.

IMG_4216Ds. Musa heeft najaar 2008 bij mij college gevolgd over het Bijbelboek Jesaja en eind mei 2009 aan ons seminarie in Caïro zijn masterdiploma behaald. In het artikel “Sudan in wijk 10” op pag. 9–10 van het pdf-boek In Egypte (verzamelde nieuwsbrieven 2008–2011) schrijf ik over een bezoek met ds. Musa aan de Sudanese gemeenschap in Caïro.

Voorjaar 2009 interviewde ik ds. Musa voor Alle Volken, het blad van de GZB. Dit interview is terug te lezen in Digibron: “Scriptie over ware en valse genade: Musa Kody Kalu studeert in Egypte voor de kerk in Soedan.” Twee maanden geleden citeerde ik ds. Musa ook in mijn blogpost: Oudstudent bezorgd over Soedan. Ds. Musa is ook op Facebook te vinden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.