Egypte

Leger veegt Abbasiya leeg

Vrijdag 4 mei 2012, 17.15. Op het live-internetkanaal van Al-Jazeera zie ik al even dat demonstranten hier in de Caïreense Abbasiya vuur stoken in een container. Een helicopter blijft maar rondjes cirkelen.

P1270229

Maar wanneer ik nu vanaf het balkon naar buiten kijk, zie ik een grote rookwolk. En ik hoor schoten, veel schoten. Mensen rennen schreeuwend en scanderend van het Abbasiya-plein onze richting uit. De lucht begint vreemd te ruiken. Sirenes klinken. Op Twitter lees ik dat zelfs de journalisten op de vlucht zijn. De demonstraties zijn uit de hand gelopen en het leger veegt alles leeg.

P1270223

De vicerector van ons seminarie belt om zich ervan te vergewissen dat ik veilig binnen ben. Ja dus.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.