Nederlands

Bestel of download On the Way to the Living God

Twitterreacties

    • “Ik ben geraakt door je boek. Inspirerend thema.”
    • “Intellectuele inspanning kan ontspannend zijn.”
    • “Roept veel herkenning op. Reikt veel aan voor bezinning voor christen zijn nu!”
    • “Mooie inzet … vanuit Psalm 42.”
    • “Prachtig slot uit Augustinus …”
    • “… zeer actuele inhoud!”
    • “Nooit eerder een boek gelezen waarin de auteur lezers uitnodigt om alinea’s te schrappen.”
    • “… en juist dat doet mij doorlezen! Theologie die zich kwetsbaar opstelt.”
    • “Boeiend om te lezen hoe hij in gesprek gaat met Dawkins: The God Delusion. Apologetisch van belang, dit boek!”
    • “… wordt boeiend: relevant in discussie geloof&wetenschap.”
    • “Gefeliciteerd met dit uiterst boeiende resultaat.”

Willem J. de Wit, On the Way to the Living God: A Cathartic Reading of Herman Bavinck and an Invitation to Overcome the Plausibility Crisis of Christianity (Amsterdam: VU University Press, 2011), x + 208 pages, ISBN 978 90 8659 586 0, € 24,50.

Bestel Download (gratis)
Een gedrukt exemplaar van On the Way to the Living God kunt u voor € 24,50 (excl. verzendkosten) bestellen bij de VU Boekhandel of voor € 25,99 bij Bol.com. Andere Nederlandse boekhandels hebben het boek waarschijnlijk niet op voorraad, maar kunnen het wel op bestelling leveren.
Logos Bible SoftwareEen Logos4 electronische editie On the Way to the Living God kunt u voor USD 19,95 (prijs kan veranderen) bestellen bij  Logos Bible Software.
 • boek A4: twee pagina’s per vel, gemakkelijk te lezen op breed scherm en te printen;
 • boek A5: één pagina per vel, gemakkelijk te lezen op e-reader;
 • proefschrift: met Nederlandse samenvatting.

De paginanummering van de hoofdtekst is in alle versies gelijk.

Interviews: Reformatorisch Dagblad, Nederlands Dagblad.

Willem-Jan de Wit is docent Bijbelwetenschappen en systematische theologie aan het Evangelical Theological Seminary in Cairo (uitgebreidere samenvatting en auteursinfo). Op wjdw.nl schrijft hij regelmatig over het leven in Egypte.

Wanneer u op de hoogte wilt blijven van nieuws op deze weblog, meldt u zich dan via de “volg blog”-knop in de linkerkolom aan om emailberichten te ontvangen. Indien u anderen op On the Way to the Living God wilt attenderen, verwijst u dan naar het adres van deze pagina: https://wjdw.nl/nederlands of (voor niet-Nederlandstaligen) naar: https://wjdw.nl/english. In een tweet over de studie kunt u desgewenst de hashtag #OWLG gebruiken.

Persbericht Vrije Universiteit

Op weg naar de levende God: Een louterende lezing van Herman Bavinck en een uitnodiging om de plausibiliteitcrisis van het christendom te overwinnen

In (bijvoorbeeld) postchristelijk Amsterdam lijden christendom en kerk aan een plausibi-liteitcrisis. In zijn systematisch-theologische proefschrift beantwoordt Willem-Jan de Wit deze crisis met een uitnodiging om (opnieuw) te leven op weg naar de levende God. De studie is vooral geschreven voor mensen die zelf de spanning ervaren tussen een christelijke en een (seculiere) postchristelijke wereldbeschouwing.

De eerste helft van de studie van De Wit volgt de gereformeerde theoloog Herman Bavinck (1854–1921; hoogleraar aan de Vrije Universiteit vanaf 1902) in zijn worsteling om staande te blijven tegenover de moderne wereldbeschouwing van zijn dagen. De Wit gebruikt, naast het slothoofdstuk van zijn Wijsbegeerte der Openbaring,vooral persoon-lijke aantekeningen, brieven en minder bekende publicaties van Bavinck om zijn worsteling voor het voetlicht te brengen en zo lezers een spiegel te bieden waarin zij hun eigen vragen onder ogen kunnen zien.

In de tweede helft van zijn studie werkt De Wit zijn eigen positie uit. In het bijzonder gaat hij in de op de vraag waarom men in God zou geloven als men vermoedt dat de wereld kan worden verklaard zonder God en gegeven het kwaad in de wereld. Hij nodigt uit tot een binocular worldview (tweeogige wereldbeschouwing), waarbij de wereld zowel met een wetenschappelijk als met een religieus oog wordt beschouwd: kijkend met twee ogen kan men diepte zien. In dit verband brengt hij het kruis en de opstanding van Jezus Christus ter sprake.

2 thoughts on “Nederlands

 1. Pingback: Katholiek, evangelisch, orthodox – wjdw.nl

 2. Pingback: Katholiek, evangelisch, orthodox | Den Brugsen Protestant

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s