Egypte

Menselijk kruis in Amsterdam voor Egypte

DCIM100MEDIA

Na de Goede Vrijdag-dienst is de Noorderkerkgemeente in Amsterdam met kaarsjes in de vorm van een kruis gaan staan om zo verbondenheid te tonen met de christenen in Egypte, die afgelopen zondag werden opgeschrikt door een bomaanslag in een koptisch-orthodoxe kerk in Tanta en direct daarna nog één bij een kerk in Alexandrië.

Lees verder op de website van de Noorderkerkgemeente. (‘The making of’ van deze foto kunt u terugkijken op Kerkdienstgemist.)

Ds. Sameh Raheef, een protestants predikant uit Tanta, schreef inmiddels in reactie op de foto:

Awesome, Dr. Willem. Many thanks to Noorderkerk Church. Please continue praying, especially for the families who lost their beloved ones, and for severely injured people with critical conditions. (…) Peace is greatly needed.

One thought on “Menselijk kruis in Amsterdam voor Egypte

  1. Wat een mooi gebaar, teken van samenbindend geloof! Wij hebben gisteren bij ons in de kerk ok stil gestaan – in de preek en in de gebeden- bij wat op pal;mzondag in Egypte gebeurde. en voor jullie / Egypte en de nabestaanden gebeden. Inderdaad moeten we hiermee doorgaan, en ons zo met elkaar verbonden weten! Het kan bij ons (gaan) gebueren, en het komt ook la gaande dichterbij! Ben ook boek van Jan Vermeer aan het lezen over ( en mogelijke) christenvervolging in Nederland. Een “roman”, maar kan heel goed realitiet worden; ook in Nederland! “De geheime Kerk. Wie houdt stand als chtistenvervolging toeslaat in Nederland?”Ken je het? Echt de moeite waard!

    Goede en veilige Paasdagen toegewenst en Gode bevolen,

    janny Verstoep

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.