Diversen

Op weg naar China

Donderdag 8 oktober 2015, twee uur ’s middags. Ik sta op het punt te vertrekken, weg uit Egypte, op weg naar China. Snel eet ik nog een laatste lunch hier op ons seminarie in Caïro. “We zullen je missen,” roepen de studenten in koor, “ga en keer veilig weer.” Een eerstejaarsstudent vraagt nog even bezorgd hoe het nu verder moet met mijn colleges. Het is duidelijk dat hij zelf nog geen college bij me loopt, want de studenten die wel bij mij college volgen weten maar al te goed wat hen te wachten staat: onze rector dr. Atef M. Gendy zal diverse colleges voor mij waarnemen en verder heeft elke groep studenten een speciale opdracht: een boek lezen en daar een recentie over schrijven; ieder voor zich en/of samen met elkaar kennis van Griekse grammatica en woordenschat opfrissen en verdiepen/verbreden, ter voorbereiding op een toets; en een goede discussie voeren in een besloten Facebookgroep. P2030596

Vrijdagavond 9 oktober, kwart voor twaalf (=17.45 Nederlandse tijd). Inmiddels ben ik in Chengdu in China in mijn hotel. Graag zou ik iets meer over de heenreis vertellen en over het doel van deze reis naar China, maar mijn lichaam roept om slaap en morgenochtend moet ik fit zijn om eerst de Nederlandse reisgenoot uit Hong Kong en dan de reisgenoten uit Nederland zelf te begroeten. Meer over onze gezamenlijke reis kunt u de komende weken lezen op predikantenreis.wordpress.com. We hopen daar als reisgezelschap elke dag een stukje te plaatsen. Dr. Bas Plaisier heeft de aftrap inmiddels gedaan.

PS: Facebookvrienden, houd er rekening mee dat ik zelf in China geen Facebook kan gebruiken en jullie reacties daar dus niet kan lezen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.