Masterscriptie geschiedenis protestants onderwijs in Egypt

P1360980

Vandaag heeft ds. Ayad Saad Bebawy Attia zijn masterscriptie getiteld “The Role of the American Mission Schools in Egyptian Education (1854–1921)” met succes verdedigd aan ons seminarie.

Dr. Tharwat Waheeb was de scriptiebegeleider, en dr. Perry Shaw (woonachtig in Libanon, vanmorgen met ons via Skype) en dr. Mark Nygard (onze “director of Graduate Studies”)  waren de examinatoren. Zelf was ik bij het examengesprek aanwezig om de bijeenkomst te leiden.

Ds. Ayad ken ik van verschillende colleges die ik hem heb gegeven, gesprekken bij maaltijden op het seminarie en eenmaal bij hem thuis, en het was mooi te zien hoe hij vanmorgen de eindstreep van zijn studie behaalde. Hoewel de scriptie vooral historisch was van karakter, sprong ook vanmorgen zijn passie voor goed zondagsschoolonderwijs nu in de een-en-twintigste eeuw eruit.

Maak een website of blog op WordPress.com