Egypte

Paus, patriarch en protestant

Bij de wereldwijde aandacht voor paus Fransiscus valt het in het niet, maar in Egypte was het opmerkelijk: gisteren werd Ibrahim, de nieuwe patriarch van de katholieke kerk in Egypte, geïnstalleerd en deze plechtigheid werd opgeluisterd door een bezoek van niemand minder dan de orthodoxe paus Tawadros. Het was voor het eerst in de geschiedenis dat een koptisch-orthodoxe paus de installatie van een katholieke patriarch bijwoont. De protestant Ramez Atallah, directeur van het Egyptisch Bijbelgenootschap, zie dit als een buitengewoon positief teken: lees zijn nieuwste nieuwsmail.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.